Diskuse

Téma: Sunlight 8

Zdravím lidičky, mám na vás prosbu, potřebuji udělat web, chci sunlight protože jsem s nim byl spokojen když jsem měl web dříve, jenže za ty roky z internetu zmizelo spousty webů, kde byly šablony pro tento systém a zůstali už jen tyto 3 co jsou zde na ofic. webu. K mé věci tedy, sháním nějakou dobrou duši, jestli by někdo neměl nějakou šablonu nejlíp pro verzi 8 ale muže být i pro stable verzi, jedina podmínka je abych mohl dat obrázkové logo na levou horní stránku :) pokud by šablona byla tmava je to výhodou. Děkuji vám moc za příp. odpověď.
stopUzamčeno - nelze přidávat nové příspěvky.
Tady to je:
www.test-template.jednoduse.cz/upload/minimalistic.7z
Musel jsem opravit jednu chybu v tlačítkách.
Dále jsem odstranil třídu "column top" a "column bottom" jak ze stylů, tak z layoutů. Měli jen učel pro barvení horního a spodního sloupce. Nejedná se o top a bottom postraních sloupců, které zavádějí boxy do layoutů ;)
Otázka: to ta drobečková navigace funguje i v sekcíxh a galeriích? Já myslel, že je to jen na diskusi a kategorii.
Snad si nebudu moc vymýšlet, ale myslím, že funguje i v modulech. Jsem v práci a nemám možnost to aktuálně ověřit.
Pro ostatní: Počkejte, až Jirka dá odkaz na git (friends) na to, co tu pouštím ven. Jirka dodělá konfiguraci na tu drobečkovou navigaci do tohodle motivu, aby šla zapnout a vypnout. V tomhle provedení je zavedená do layoutu bez konfigu, takže se nedá vypnout ok?
Drobečková navigace je přidána, v základu je vypnutá. Změny dostupné na GitHubu.

Dělal jsem nějaké zjednodušení v CSS, asi není potřeba definovat každou vlastnost padding-* a margin-* zvlášt. V souboru posts.css ve třídě .post-postlink máš 2x definovaný margin, neměl to být 1x padding?

.post-postlink {
 width: 100%;
 margin-top: 5px;
 margin-bottom: 0;
 margin-left: 0;
 margin-right: 0;
 margin-top: 0;
 margin-bottom: 0;
 margin-left: 0;
 margin-right: 0;
 float: left;
 display: inline-block;
 }

Edit: Apropo, chtělo by to v knize odsazovat odpovědi na příspěvek. Já to posunul o 50px a zarovnává se to s avatarem příspěvku nad sebou. https://ctrlv.cz/b3SX
.post-answer {
 margin: 20px 0 20px 50px;
}
Z nějakého důvodu jsou rozpadlé vzkazy, nevím zda to ještě nemáš hotové...
Ale je to rozpadlé i v té tvé původní verzi co jsi sem dával https://ctrlv.cz/GrQd
Jirko, prosím tě, jestli tě můžu požádat nezjednodušuj mi ten kod. Já to vyhodil v rozepsanym kodu proto, abych měl pak snažší diskusi s uživatelama. Ten padding a margin je rozepsanej takhle naschvál. Takhle si stáhnou hybrid. V jedný třídě budou mít jak rozepsanou vlastnost tak zkrácenou. Někdy je potřeba i kvůli tečkování (zkrácení) nadpisu v responsivě staylovat více vlastností. Tys tam naběh a vyhazoval 😄 . Dám to do pořádku.
Co se týká toho tvého odsazení, tak tam budu muset dodělat zápis jak jsem koukal, protože tam to bylo rozlišeno na odpovědi, kde se odlišil příspěvek pouze barvením, proto mi to teď odskakuje. Juknu na to a dodělám. Pak ti to sem hodim.
Z mého úhlu pohledu to nepřináší žádnou přidanou hodnotu, aby to bylo rozepsané zrovna u těchto vlastností takto dopodrobna. Znalejší uživatel ví, že se to zadává buď pro

vše margin:5px,
top+bottom a left+right margin: 2px 3px
nebo samostatně ve směru hodinových ručiček t, r, b, l margin: 2px 3px 7px 5px

Ti neznalí většinou nestejně neví kde a čím, jen ví že to chtějí posunout. Za mě si zbytečně děláš práci...

A těch témat od lidí, kteří ví co chtějí, ale neví kde a jak to změnit tu za ty roky je plná diskuse.
Odsazení je podle mého názoru jednoznačné, obecně používané a i lidé s poruchou vnímání barev nebudou mít problém odlišit odpovědi od standardního příspěvku.

Nechci se tu hádat (to už máme za sebou), jen vycházím ze svých zkušeností.
ok, nechám ti to tam tak.
Jinak na odsazení příspěvku to není uzpůsobeno. Tam se budu muset juknout. Po té změně to tam lítá.
Vzkazník upravím ;).
Opět stažení zde:
www.test-template.jednoduse.cz/upload/minimalistic.7z
Změny ve vzkazníku:
Odebrána vlastnost display z třídy ."messages-table a". Zbytečně se tak číslovka na počet nepřečtených zpráv řadila pod jménem uživatele.
Přidána třída pro velikost v prvku "td" v hlavičce, aby se srovnala velikost v ohraničení inputu. Bez toho se to natahovalo přes půl dokumentu. Nově tedy přibyl zápis :
.messages-table thead td {
 width: 20px;
}

Změny jsou provedeny v souboru "messages.css".

Tvou změnu v odsazení v knize jsem přepsal. Odsazení jsem provedl pomocí padding, margin rozhazuje knihu. Do responsivy jsem to opět seřadil zarovnaně pod sebe kvůli lepšímu zobrazení. Lze rozlišit barvením.
Změny v kodu:

původní:
.post-answer {
 margin: 20px 0 20px 50px;
}

nyní:
.post-answer {
 padding: 0 0 0 50px;
 margin: 20px 0 20px 0;
}

@media only screen and (max-width: 750px) {
 .post-answer {
 padding: 0;
 }
}

Dále jsem prošel všechny soubory a ve třídách kde jsem použil vlastnost "float" na hodnotu "left" a byla k ní přiřazena vlastnost "display" s hodnotou "inline-block" Tak tuto hodotu jsem změnil na "block". Pozůstatek z dob, kdy jsem ješzě nezaváděl "float". °) Vyčištěno.