Diskuse

Téma: Sunlight 8.0 - problém s instalací

Dobrý den po všechných problemech u test verze 8.0 jsem tomu dal zase šanci, ale tentokráte už nejde sunlight ani nainstalovat :) jen hlásím chyba jako feedback.... https://ctrlv.cz/1hlm Všechny udaje jsou spravné, zkontrolovano i poskytovatelem hostingu a instalací wordpressu na stejnou DB
stopUzamčeno - nelze přidávat nové příspěvky.
"jakmile mi vytvořili databázi ručně v mysql 5.7 https://ctrlv.cz/cQGp tak instalace i připojení proběhlo v pořádku. To stejné i s vaším skriptem."

Pokud to nefunguje ani s tím skriptem, pak mají problém na hostingu, zřejmě s rozšířením mysqli. A protože ten skript je čisté PHP, tak s tím SunLight nemá nic moc společného.

Jestli chceš, aby se ti dostalo nějaké pomocí musíš trochu spolupracovat.
Ideálně zkusit ladit ten skript dokud nezačne fungovat. Pokud je řešením něco, co může snadno ošetřit SL automaticky, není problém to tak udělat 🙂 Ale těžko se takto poslepu hádá.
Dnes se pridam na discord. Domluvime se udam vam pristup na server a administraci. Na podpore byli ochotni a i kdyz nemuseli tak system nainstalovali sami a veskere potrebnosti hosting splnuje a i pres to nefunguje. Ja jako bezny uzivatel bez znalosti kodovani nejsem schopen tohle zprovoznit. WPba Joomla funguje bez problémů a to jsou o hodne narocnejsi skripty nez tohle. Sunl. Se mi libi a se starou verzi jsem byl spokojen ta fungovala vyborne..
Ahoj, tak jsem se pokoušel nainstalovat novou verzi, ale i když postupuji podle návodu, objeví se mi jen prázdná stránka (Firefox) a nebo hláška "Tato stránka nefunguje.............cz momentálně tento požadavek nemůže zpracovat.
HTTP ERROR 500" (Chrome)
Zkoušel jsem nainstalovat i na subdoménu, kde na doméně jede bez problému verze 7.5.5, ale chyby jsou stále stejné.
Nevíte kde bych mohl dělat chybu?
Chtělo by to více informací třeba o prostředí, verzi PHP například. Zkus v souboru config.php změnit debug z false na true.
Soubor config.php ve složce install?
Verze PHP: 7.3.33, Typ serveru: MariaDB
ne měl by být v rootu, ale pokud neproběhla instalace tak tam nebude
Právě, že instalace asi vůbec neproběhla, není tam žádný.
Oba weby jsou na Endoře.
Zase Endora 😭 zítra se na to podívám, mám tam testovací doménu.
Nakopíroval jsem aktuální master na Endoru, instalace se spustila, ale zasekla se na kroku 3 protože: Endora

Oni prostě nepodporují u free plánu InnoDB

mysqli_sql_exception: Unknown storage engine 'InnoDB' in /home/users/jirkadanek/dev.mablog.eu/web/system/class/Database/Database.php:103
Stack trace:
#0 /home/users/jirkadanek/dev.mablog.eu/web/system/class/Database/Database.php(103): mysqli->query()
#1 /home/users/jirkadanek/dev.mablog.eu/web/system/class/Database/DatabaseLoader.php(32): Sunlight\Database\Database::query()
#2 /home/users/jirkadanek/dev.mablog.eu/web/system/class/Database/SqlReader.php(98): Sunlight\Database\DatabaseLoader::Sunlight\Database\{closure}()
#3 /home/users/jirkadanek/dev.mablog.eu/web/system/class/Database/SqlReader.php(186): Sunlight\Database\SqlReader->Sunlight\Database\{closure}()
#4 /home/users/jirkadanek/dev.mablog.eu/web/system/class/Database/DatabaseLoader.php(34): Sunlight\Database\SqlReader->read()
#5 /home/users/jirkadanek/dev.mablog.eu/web/install/index.php(790): Sunlight\Database\DatabaseLoader::load()
#6 /home/users/jirkadanek/dev.mablog.eu/web/system/class/Database/Database.php(72): Sunlight\Installer\ImportDatabaseStep->Sunlight\Installer\{closure}()
#7 /home/users/jirkadanek/dev.mablog.eu/web/install/index.php(813): Sunlight\Database\Database::transactional()
#8 /home/users/jirkadanek/dev.mablog.eu/web/install/index.php(479): Sunlight\Installer\ImportDatabaseStep->doSubmit()
#9 /home/users/jirkadanek/dev.mablog.eu/web/install/index.php(313): Sunlight\Installer\Step->handleSubmit()
#10 /home/users/jirkadanek/dev.mablog.eu/web/install/index.php(1031): Sunlight\Installer\StepRunner->run()
#11 {main}

Next Sunlight\Database\DatabaseException: Unknown storage engine 'InnoDB'

SQL: CREATE TABLE `sunlight_article` (
`id` int(11) NOT NULL AUTO_INCREMENT,
`title` varchar(255) NOT NULL,
`slug` varchar(255) NOT NULL,
`description` varchar(255) NOT NULL DEFAULT '',
`perex` text NOT NULL,
`picture_uid` varchar(32) DEFAULT NULL,
`content` mediumtext NOT NULL,
`search_content` text NOT NULL,
`author` int(11) NOT NULL,
`home1` int(11) NOT NULL,
`home2` int(11) NOT NULL DEFAULT -1,
`home3` int(11) NOT NULL DEFAULT -1,
`time` bigint(20) NOT NULL,
`visible` tinyint(1) NOT NULL DEFAULT 1,
`public` tinyint(1) NOT NULL DEFAULT 1,
`comments` tinyint(1) NOT NULL DEFAULT 1,
`commentslocked` tinyint(1) NOT NULL DEFAULT 0,
`confirmed` tinyint(1) NOT NULL DEFAULT 0,
`showinfo` tinyint(1) NOT NULL DEFAULT 1,
`view_count` int(11) NOT NULL DEFAULT 0,
`rateon` tinyint(1) NOT NULL DEFAULT 1,
`ratenum` int(11) NOT NULL DEFAULT 0,
`ratesum` int(11) NOT NULL DEFAULT 0,
PRIMARY KEY (`id`),
KEY `author` (`author`),
KEY `home1` (`home1`),
KEY `home2` (`home2`),
KEY `home3` (`home3`),
KEY `time` (`time`),
KEY `visible` (`visible`),
KEY `public` (`public`),
KEY `confirmed` (`confirmed`),
KEY `ratenum` (`ratenum`),
KEY `ratesum` (`ratesum`),
KEY `slug` (`slug`),
FULLTEXT KEY `search` (`title`,`description`,`search_content`)
) ENGINE=InnoDB DEFAULT CHARSET=utf8mb4 COLLATE=utf8mb4_unicode_ci in /home/users/jirkadanek/dev.mablog.eu/web/system/class/Database/Database.php:109
Stack trace:
#0 /home/users/jirkadanek/dev.mablog.eu/web/system/class/Database/DatabaseLoader.php(32): Sunlight\Database\Database::query()
#1 /home/users/jirkadanek/dev.mablog.eu/web/system/class/Database/SqlReader.php(98): Sunlight\Database\DatabaseLoader::Sunlight\Database\{closure}()
#2 /home/users/jirkadanek/dev.mablog.eu/web/system/class/Database/SqlReader.php(186): Sunlight\Database\SqlReader->Sunlight\Database\{closure}()
#3 /home/users/jirkadanek/dev.mablog.eu/web/system/class/Database/DatabaseLoader.php(34): Sunlight\Database\SqlReader->read()
#4 /home/users/jirkadanek/dev.mablog.eu/web/install/index.php(790): Sunlight\Database\DatabaseLoader::load()
#5 /home/users/jirkadanek/dev.mablog.eu/web/system/class/Database/Database.php(72): Sunlight\Installer\ImportDatabaseStep->Sunlight\Installer\{closure}()
#6 /home/users/jirkadanek/dev.mablog.eu/web/install/index.php(813): Sunlight\Database\Database::transactional()
#7 /home/users/jirkadanek/dev.mablog.eu/web/install/index.php(479): Sunlight\Installer\ImportDatabaseStep->doSubmit()
#8 /home/users/jirkadanek/dev.mablog.eu/web/install/index.php(313): Sunlight\Installer\Step->handleSubmit()
#9 /home/users/jirkadanek/dev.mablog.eu/web/install/index.php(1031): Sunlight\Installer\StepRunner->run()
#10 {main}

Upozorňuju, že jsem použil master z GitHubu, u stažitelného ZIP bude potřeba počkat na vydání verze 8.0.1

Takže, na test jsem zapnul program Plus na týden a vytvořil InnoDB a pak nainstaloval. Že v to na Endoře šlape lze do 27.9.2023 ověřit na téhle adrese: http://dev.mablog.eu/

Je tedy potřeba si připlatit, ale to otevírání je šíleně pomalý a padá to na 504 Time out. Když už platit, tak asi pořádný hosting.