Diskuse

Téma: automatizace vkládání obsahu - článků

Ahoj,
řeším automatizaci vkládání nového obsahu (článků) do SunLight CMS a rád bych se poradil o nejlepší postup.

Cíl: hromadně / automaticky zakládat články,

ideálně z externího zdroje (XML / CSV / JSON / API/ ),bez ručního vkládání přes administraci.

Zvažuji dvě cesty:

Přímý zápis do databáze (SQL) otázka je, které tabulky jsou bezpečné měnit a na co si dát pozor (cache, URL, SEO, ID).

Import přes JSON /

Má někdo:

reálnou zkušenost s automatickým importem článků do SL CMS?

příklad SQL struktury nebo JSON formátu?

Jde mi primárně o automatizaci obsahu generovaného skriptem (Python / AI).

Díky za směr nebo příklad 👍
postZaslat odpověď
Za mě by bylo asi nejjednodušší pokud se chceš vyhnout přímému zásahu do databáze a vkládání přes administraci - napsat si vlastní plugin, plugin by mohl registrovat routu (např. domain.tld/api/art-import) na kterou se dá POSTem posílat nějaký JSON vstup, skript si ho rozebere, zvaliduje a pokud je vše v pořádku pak článek/články vloží, případně odpoví JSONem zpátky. Samozřejmě to chce nějak ten endpoint chránit, takže by se dala přidat validace na nějaký token např. Bearer authentication.

Záleží taky na tom, zda chceš přidávat články jen za jednoho autora nebo různé autory, v takovém případě bych to na jeden token asi nerozjížděl a chtělo by to více validace. Pokud by to bylo jen za jednoho, pak ho nemusí obsahovat ani ten vstupní JSON.

Tohle je co se týče textového vstupu celkem jednoduché, s obrázky a jejich případným uploadem si jistý nejsem a i já bych si to musel nastudovat.

Nevím jaké možnosti máš a co by ti více vyhovovalo... Můžeme to tady (i pro ostatní), případně na komunitním Discordu zkusit vyřešit.
Dělal jsem si affil web na zájezdy, kde jsem dostával feedy v XML, který jsem si pomocí CRONu stahoval a dál zpracovával.

Chtěl jsem mít nejen zájezdy, ale i cílový stránky pro daný země jako Řecko, Itálie, Turecko atd. a pak i na samotný oblasti jako Rhodos, Sardínie apod. Nevěděl jsem ale, co v tom feedu přijde, a tak jsem měl napsaný scripty, který mi ty stránky automaticky vytvářeli / upravovali pomocí DB::insert() nebo DB::update(), když to v tom feedu přišlo.

Bylo to jednoduchý a fungovalo mi to v pohodě celou dobu, co web běžel, tedy víc jak dva roky, i když nevím, jestli to byl správnej způsob. Každopádně se mi nikdy nic v samotným CMS neposralo :-)

Přes CRON je to ale možný jenom když nepotřebuješ mít možnost poslat to tam kdykoliv, ale prostě že se ti to provede v daných intrervalech vždycky. Třeba každý 4 hodiny a pod.

Pokud to potřebuješ mít instatně a kdykoliv, tak šáhni po tom, co navrhuje Jirka.