Diskuse

Téma: Problém s Filemanager for Wysiwyg Tiny v SL8 GIT

Přátelé, neřešil někdo z vás problém s integrací Responsive Filemanageru v TinyMCE v Sunlight CMS 8 (Git)?
Podotýkám, že jak SL8, tak TinyMCE i Filemanager mám staženy z Git projektu "Friends of Sunlight CMS". Vše nainstalováno bez problémů.
Bohužel pokud chci v TinyMCE např. při vkládání obrázku použít Filemanager, tak obdržím chybové hlášení
"Chyba serveru - Omlouváme se, ale při zpracovávání Vašeho požadavku došlo k neočekávané chybě."
Zkoušel jsem jak pod XAMPP tak i v instalaci na Endoře. Projev v obou případech úplně stejný.
postZaslat odpověď
O problémech s Responzive Filemanagerem vím, celý ten projekt má problémy s novějšími verzemi PHP. Původně jsem se chystal sám opravit chyby na které narazím, ale čím více jsem opravoval, tím více problémů jsem nacházel.

Upřímně nevím, zda to vůbec budu chtít nakonec použít. Zatím jsem nenašel použitelnou náhradu.

Edit: A určitě není aktualizovaný repozitář toho pluginu, měnilo se routování v systému a myslím, že tam někde je Core::$url což bylo v některém commitu SL nahrazeno za Core::getCurrentUrl(). Nevím, zda se mi to chce opravovat, když ten filemanager je stejně nepoužitelný...
Zkusil jsem v /plugins/extend/tinymce/Resources/filemanager/config/config.php nahradit Core::$url kódem Core::getCurrentUrl() a nepomohlo to. Škoda...
Díval jsem se na nějakou náhradu za Responsive Manageru a žádnou neplacenou variantu jsem nenašel.
Nahrál jsem do druhé větve několik změn, které jsem udělal když jsem se to snažil fixnout. Nechtěl jsem to původně pushovat, sice to tuším opravilo problém s uploadem, ale zase tam pak byl jiný problém.

https://github.com/friends-of-sunlight-cms/tinymce-fm-integration/tree/repair-rfm

Zkus to, pokud nenarazíš ne problémy, mohu to hodit do hlavní větve. Ale je to taková oprava na koleni, protože na původní repozitář RFM nebylo rok sáhnuto a těch issues je tam dost.
Jirko, zatím to běží celkem slibně. Zkouším přes manažera nahrávat a následně vkládat různé typy souborů a mimo občasné zobrazení hlášky "Media embed handler threw unknown error." žádné chyby. I když se tato hláška objeví, tak se nic nerozpadne ani nezhroutí. Zatím nic fatálního, zatím vše funguje. Ještě budu testovat.

Edit: Hláška "Media embed handler threw unknown error." vyskakuje občas. A zatím co jsem zkoušel různé soubory, tak to bylo jen při vkládání odkazů na pdf soubory. Nevím co se na nich TinyMCE nelíbí...