Diskuse

Téma: Preview článku

Jak ukázat někomu napsaný, ale zatím nezveřejněný článek?

Jsou možné volby:
- veřejné
- viditelnost
- schválený
Pokud nezaškrtnu Schválený, tak není veřejně vidět, ale já si ho mohu prohlídnou, jak bude vypadat, proklikem v Seznam článků kategorie.
Ale není mi zcela jasné, jak fungují volby veřejné a viditelnost.
postZaslat odpověď
Ahoj ;)
Viditelností zařídíš, aby článek šel na web. Do té doby je v jakýsi karanténě. K tomuto článku se nedostane nikdo jinak než přes administraci a s udělenými právy. Veřejností zařídíš, aby článek šel na web, tedy byl už ve stavu, kdy je aktivovaný pro publikování na webu. Přes webové rozhraní se k němu dostanou jen ti, kteří mají na to práva. Nulkou to nastaviš jako veřejné pro všechny. ;)
Dovolím si tě poopravit.
   Schválený - umožní vydání a publikaci na webu
   Veřejný - umožní článek zobrazit všem i nepřihlášeným, jinak pouze registrovaní
   Viditelnost - umožní článku být vidět v kategorii, výpisu HCM articles a pod. v opačném případě si ho zobrazí jen ten kdo zná URL
A jo, teď jsem to testnul. Viditelnost se nezapíše jen do menu, ale pokud si ho hodíš přes url, tak ho lze shlédnout, ale pokud tam nemáš zaškrtnuté políčko "veřejné", tak se k němu nikdo nedostane bez přihlášení ani přes url. Neobjeví se to ani ve výpisu článků uživatele. Tam to funguje stejně.
Díky, vyzkoušel jsem.
Veřejný - NE
Viditelnost - ANO
Schválený - ANO
Otevřu si v adminu náhled přes Seznam článků kategorie a získám URL. To mohu poslat nepřihlášenému a ten vidí obsah. Ale veřejně z menu webu vidět není.
Takže funguje to, Super