Diskuse

Téma: Přesun domény

Dobrý den,
rád bych se zeptal, zda němá někdo zkušenost s přesunem domény. Přesouvám déménu z jiného hostingu na nový. importoval jsem všechny mysql databáze a na nové doméně k nim nastavil přístup v souboru config.php. Na nové doméně se vše zobrazuje tak jak má, novinky, příspěvky atp zůstaly zachovány, ale už nejde přidávat nové příspěvky přes starý SunLight účet. Lze nějak propojit redakční systém s novou doménou ?
postZaslat odpověď
to nechápu... proč, když jsi to všechno přesunul (RS, soubory a databázi) tak proč chceš přidávat nové příspěvky přes ten starý?

Nevím co myslíš tím propojit systém s novou doménou, ale přesunout systém na nový hosting není problém.

Taky si nejsem jistý zda mluvíš opravdu o doméně nebo hostingu. Zkus více popsat problém.
Tipuju, že v daný moment ještě servery nezměnily DNS záznamy. Ale jak píše Antonio, je to celkem nesrozumitelně položený dotaz.
V první řadě dík za odpověďi.
No jde o to, že mě známá poprosila o přesun jejích stránek na nový hosting, jelikož ten stávající byl mnohonásobně dražší. Při přesunu jsem zjistil, že má na stránkách tento redakční systém. Potřeboval bych stránky přesunout na nový hosting (je to i jiná doména) tak, aby vše fungovalo jako doposud. Já bohužel stránky nevytvářel a s tímto systémem také nemám zkušenosti.
Aha... takže popíšu jak jsme to dělal já (dle hostingu by to ale šlo i přes zálohu systému skrze administraci)
- zkopíroval přes FTP všechny soubory, přesunul na nový hosting
- přes mySQL exportoval databázi a importoval ji do nové na novém hostingu
- přenastavil config.php pro přístup k nové databázi a v administraci změnil adresu webu, popř. i vygeneroval nový (no přepsal ručně) .htacess
Děkuju, vše jsem udělal až na tu změnu adresy webu. Snažím se to tu najít dobrou půl hodinku, ale buď špatně vidím, nebo to hledám jinde. Hledám to v administraci tam, kde se normálně spravují příspěvky, editují uživatelé a podobně. V menu nahoře jsou jen tyto nabídky: Úvod / Správa obsahu / Uživatelé a skupiny / Souborový manažer / Ostatní funkce. Ani v jedné záložce jsem to nenašel. Pokud je to někde jinde, popiš mi prosím cestu. Dík

**** Edit 25.4.2013 - 0:09 ****
Asi jsem našel problém, dostal jsem pouze přístup s nižší úrovní práv a ne práva hlavního administrátora. Ta, zdá se, má tvůrce stránek. Pokusím se získat tato práva a přenastavit.
Adresu můžeš změnit i přímo v administraci databáze. Je to v tabulce settings
Ano, chybí tam "nastavení sytému", takže ideálně získat přístup hlavního administrátora, nebo jak píše jval ruční editací databáze
A změnit si group nebo levelshift v db "u sebe" by mu nepomohlo, nebo by se něco rozhasilo?