Diskuse

Téma: MySQL bez diakritiky

Ahoj, nedávno jsem tu řešil problem s diakritikou z MySQL, fak s tim potrebuju help. Shrnutí: php code na konci topiku mi vypisuje texty ze souboru s diakritikou, ale texty z MySQL bez diakritiky. Když jsem se kouknul do db, texty v tabulkách byly s diakritikou, tak fakt nevim. Dík za každou odpověď!

Aby jste věděli jak to dělam tak:

tvorba db:
CREATE DATABASE `cervenka` DEFAULT CHARACTER SET utf8 COLLATE utf8_general_ci;
tvorba tabulky:
CREATE TABLE autori (id INT UNSIGNED not null AUTO_INCREMENT, login VARCHAR (20) not null , pass CHAR (32) not null ,
jmeno VARCHAR (255) not null , email VARCHAR (255) not null , oautorivi TEXT not null , prava TINYINT UNSIGNED DEFAULT '1' not null ,
stav CHAR (1) DEFAULT 'n' not null , PRIMARY KEY (id));

pčidání dat do tabulky:
INSERT INTO autori VALUES('','admin','8fa14cdd754f91cc6554c9e71929cce7','Jiří Kocman','kocman@ecentrala.cz','Šílenec',3,'a');
výpis dat:
<html>
<head>
<title>Výpis dat z tabulky <?php print $cfg['MySQL_Table']; ?></title>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8">
</head>

<body>
<h1>Výpis dat z tabulky <?php print $cfg['MySQL_Table']; ?></h1>

<p>Počet řádků v tabulce:
<?php
print MySQL_Num_Rows($Sql);
?>
</p>

<table border="1">
<tr>
<?php
for ($i=0; $i<MySQL_Num_Fields($Sql); $i++)
{
$Field = MySQL_Fetch_Field($Sql, $i);
PrintF ('<td>%s</td>', $Field->name);
}
while ($data = MySQL_Fetch_Array($Sql))
{
print '<tr>';
for ($i=0; $i<MySQL_Num_Fields($Sql); $i++)
{
PrintF ('<td>%s</td>', $data[$i]);
}
print '</tr>';
}
?>
</tr>
</table>

</body>
</html>
postZaslat odpověď
Tohle je fórum o Sunlight CMS.
no ono to ani tak od věcí, snažím se vytvořit vlastní HCM modul který se snažím propojit s db a tohle jsem jen uvedl jako příklad z toho co jsem různě našel na netu, jak jsem již říkal, fakt si s tim už nevim rady.
Insipruj se http://labs.studioart.cz/index.php?m=topic&id=749
No tvůj kód rozhodně nevypadá jako že se snažíš udělat HCM modul, ale to je pro mě vedlejší.

Musíš mít META nastaveno na utf, soubor musí být uložen v utf a po připojení k databázi musíš nastavit utfmysql_query("SET NAMES `utf8`");