Diskuse

Téma: Externí script pro přihlášení uživatele

Dobrý den,

mám jednu databázi od sunlightu. A na jiné stránce (kde není použit sunlight) bych potřeboval používat tuto databázi, konkrétně tabulku s uživateli - přihlašování. V sunlightu neumím, kamarád mě jen žádal, jestli bych se o to nepokusil. Je tedy možné nějakým způsobem ověřit, zda-li se zadané heslo uživatelem shoduje s tím hashovaným v databázi sunlightu?

Jednou větou - potřebuji script na nalezení uživatele v tabulce. Kdyby mě někdo alespoň poslal na určitou funkci / metodu do dokumentace, byl bych rád :-)

Díky
postZaslat odpověď
Zkuste se podívat do souboru /remote/login.php.
Reaguji na Lonánek:
Nakoukl jsem a zaujal mě především řádek 34. V jedné diskuzi zde jsem četl, že hesla jsou hashovaná jako md5(salt.password.salt) (http://sunlight.shira.cz/index.php?m=topic&id=19050). Proto mě napadlo, získat z databáze sunlight-users sloupeček salt a password tam, kde se to shoduje se zadaným loginem, a poté to normálně porovnat přes podmínku.

if($select["password"] == md5($select["salt"].$yourPasswordOnWebpages.$select["salt"]))

Už jsem to poslal kamarádovi na testování a myslím si, že by to mohlo fungovat...