Diskuse

Téma: wedos - config.php

Dobré ráno 🙂
prozměnu tu zápasim s wedosem, zřejmě stále něco zadávám špatně ... můžete prosím někdo poradit co se zadává jako $server ? je to např. $server = "wm20.wedos.net"; nebo je tam localhost ? , podle údajů, co mi přišlo na mail se mi to zdá jasný, ale stále mi to píše ...
Připojení k databázi proběhlo úspěšně, ale dotaz na databázi selhal...Table 'd21945_(nazevmojidatabaze).sunlight-settings' doesn't exist ...Zkontrolujte, zda je databáze správně nainstalovaná.
Nějak nerozumím, jaká tabulka a proč neexistuje 😞
Projížděla jsem diskuzi tady i na wedos, ale nic jsem nezjistila ...

Děkuji.
postZaslat odpověď
No je to jasně napsané připojení je v pořádku, ale databáze buď neexistuje a nebo v configu máš špatně uvedené jméno DB. Jeslti chceš ozvi se mi na ICQ (97587272) a můžem to vyřešit.
Na Wedos každopádně verze BEZ instalátoru, jinak mě to zatím nešlo.
Jinak to "wm20.wedos.net" je správně a user musí být "a1234", ne ten "w1234" co Wedos nabízí taky.
<?php

// pristupove udaje
$server = "wm12.wedos.net";
$user = "a1234_abcd";
$password = "12345@abcde";
$database = "d1234_abcd";
$prefix = "sunlight";

// konfigurace
$locale = array('czech', 'utf8', 'cz_CZ');
$timezone = 'Europe/Prague';
$geo = array(50.5, 14.26, 90.583333); // latitude, longitude, zenith
mně se jinak už i stalo že mi $server nechtěl brát hodnotu "wm13.wedost.net" ale musel jsem tam zadávat IP adresu ("10.28.20.16")
Děkuji.
Nakonec jsem si nahrála straší verzi systému, všechno se ukázalo, zjistila jsem tak, že jsem to zadávala dobře, ale kde byla chyba nevím ... postupně jsem to aktualizovala na novou verzi ... a funguje 🙂

Ale mám ještě podotázku (nechci zadávat nové téma) , potřebovala bych tam forum phpBB3, ale to musí být zase v jiné databázi, v adminu wedosu mám založenou ještě jednu, ale kam to mám všechno nahrát ? Myslela jsem, že někde vytvořim jen nějakou složku s tím vším, na stránkách pak jen odkazem přejdu na forum, ale asi to nebude tak jednoduché ... ?
Jak na to koukám, to bude asi ten alias 😁 , takže se omlouvám a jdu studovat dál ...