Diskuse

Téma: Nahrávání obrázků v perexu

Zdarvím, tak už zase mám nějaký problém s kterým si nevím rady. Do perexu jsem potřeboval poměrně vysoký obrázek, a tak jsem nastavil šírku mnohem menší než výšku. Obrázek se nahrál dobře, ale když teď nahraji třeba čtvercový obrázek, tak ho to nahraje v tom špatném poměru a zdeformuje ho to. Je nějaká možnost, jak nastavit, aby se obrázek přizpůsobil, nebo aby ty hodnoty v administraci byly maximální hodnoty, ale ne definitivní? Snad jsem to popsal dobře. Za každou radu budu moc rád.
postZaslat odpověď
Pokud vím, tak obrázky, které se nahrají se další změnou nastavení rozměrů nezmění, jsou uloženy v rozměru, který byl nastaven při jejich ukládání, Můžeš tedy změnit velikost obrázků v perexu jak potřebuješ, na již uložené to nebude mít vliv
No to vím. Jenže když nastavím, aby se to ukládalo dejme tomu v 200x20, tak se tak nahrajou všechny obrázky a v perexu se budou zobrazovat dle nastavení perexu. Prostě když nahraju obrázek100x400, tak se nahraje ve formátu 200x20. Já bych nějak potřeboval docílit toho, aby velikost nahraného obrázku nastavitelná v administraci určovala maximální rozlišení obrázku, a ne aby ho nahrála přesně v těch pixelech které tam jsou nastaveny. Např. aby se obrázek o rozlišení 100x100 nemusel při nastavení 1000x1000 desetkrát zvětšovat.
Snad jsem to teď napsal srozumitelněji.
nepomohlo by mít v administraci nastavené nějaké základní rozměry a zbytek docílit nastylováním?
No nejspíš ne. Spíš jsem doufal v to, že by nastavení v administraci udávalo max velikost a ne pevnou. Ještě se nějak pokusím to nastylovat, ale to je takový nic moc řešení 😕
Nastylováním to nejde prostě. Jde udělat něco s těmi rozměry? Ideální by to bylo tak, že pokud nahraju menší obrázek než jsou rozměry tak by se nahrál v původní velikosti, pokud větší, tak by se zmenšil v určitém poměru.