Zdarvím, tak už zase mám nějaký problém s kterým si nevím rady. Do perexu jsem potřeboval poměrně vysoký obrázek, a tak jsem nastavil šírku mnohem menší než výšku. Obrázek se nahrál dobře, ale když teď nahraji třeba čtvercový obrázek, tak ho to nahraje v tom špatném poměru a zdeformuje ho to. Je nějaká možnost, jak nastavit, aby se obrázek přizpůsobil, nebo aby ty hodnoty v administraci byly maximální hodnoty, ale ne definitivní? Snad jsem to popsal dobře. Za každou radu budu moc rád.
Diskuse
Téma: Nahrávání obrázků v perexu
Pokud vím, tak obrázky, které se nahrají se další změnou nastavení rozměrů nezmění, jsou uloženy v rozměru, který byl nastaven při jejich ukládání, Můžeš tedy změnit velikost obrázků v perexu jak potřebuješ, na již uložené to nebude mít vliv
No to vím. Jenže když nastavím, aby se to ukládalo dejme tomu v 200x20, tak se tak nahrajou všechny obrázky a v perexu se budou zobrazovat dle nastavení perexu. Prostě když nahraju obrázek100x400, tak se nahraje ve formátu 200x20. Já bych nějak potřeboval docílit toho, aby velikost nahraného obrázku nastavitelná v administraci určovala maximální rozlišení obrázku, a ne aby ho nahrála přesně v těch pixelech které tam jsou nastaveny. Např. aby se obrázek o rozlišení 100x100 nemusel při nastavení 1000x1000 desetkrát zvětšovat.
Snad jsem to teď napsal srozumitelněji.
Snad jsem to teď napsal srozumitelněji.
nepomohlo by mít v administraci nastavené nějaké základní rozměry a zbytek docílit nastylováním?
No nejspíš ne. Spíš jsem doufal v to, že by nastavení v administraci udávalo max velikost a ne pevnou. Ještě se nějak pokusím to nastylovat, ale to je takový nic moc řešení 😕
Nastylováním to nejde prostě. Jde udělat něco s těmi rozměry? Ideální by to bylo tak, že pokud nahraju menší obrázek než jsou rozměry tak by se nahrál v původní velikosti, pokud větší, tak by se zmenšil v určitém poměru.