Diskuse

Téma: Rada s motivem

Prosím o radu zkušené stylisty.Snažím se předělat jeden starší motiv na nový CMS a potřeboval bych poradit, zde v menu nějak dostanu odělovač i za poslední položku?
http://kadlecak.hys.cz/Díky předem
postZaslat odpověď
Do css dát:
.last {border-right: 1px solid red;}a nebo tam dej background.
Jednoduše. V nové verzi už se na tohle myslelo a poslední položce v menu se přidává třída last.

Takže tu nastylovat a je to.

A pak je ještě jedna možnost a to dát to dělení na pravou stranu položel a před prvni položkou obrazek deleni použít pro UL
No vzhledem k tomu že má použitej background, tak bude muset nejspiše použít to co jsem psal jako druhou variantu, protože LI nemůže mít dva backgroundy, jeden zarovnaný vlevo a jeden v pravo.
Tak jsem to zkoušel, ale zřejmě dělám někde něco špatně.Nebo záleží v kterém místě do css to dám? A mám to v layout,nebo v system.css?
použil jsi to celé trochu blbě... máš to pozadí použité pro "a" čili pro všechny odkazy, třída by potom měla být ".last a" a navíc !important jenže jak píše jval, nemůže být background 2x takže takto bys přidal tu čáru sice za odkaz, ale bude chybět před ním...
Zkoušel jsem to i s "a" ale nešlo mi to tak ani tak,asi tam pořád mám něco špatně.Nebo to takhle nepůjde?
máte tam #menu .last a{background:url(../images/deleni.png) no-repeat !important;}
což je správně... jenže tento zápis je stejný jako u "a" čili zobrazí obrázek čárky vlevo... stačí dopsat umístění right

#menu .last a{background:url(../images/deleni.png) no-repeat right !important;} a zobrazí ho to vpravo... ale současně zmízí vlevo, protože jak zde upozornil jval nejde mít 2 backgroundy
Snažil jsem se teď upravit jak radil jval druhou možnost, jenže v "ul" se mi background neobjevuje vůbec?
#menu ul{background:left url(../images/deleni.png) no-repeat; margin: 5px 100px; padding: 0px;list-style:none; height: 48px;}

takto jsem upravil tvůj řádek a je de to, předtím byl moc do kraje, tak to nešlo vidět ta čárka a navíc neměl nastavenou velikost, přesné umístění již upřesníš pomocí druhého parametru u margin
Díky Antonio, to je ono, zřejmě to bylo tím že jsem to měl nastaveno paddingem a ne marginem.Jinak jsem to měl podobně a i když jsem to měl dál od okraje tak se tam neobjevila.Ještě jednou díky.